Divulgació

La ciència en general i la química en particular ha de ser divulgada millor. Els nous avenços de la ciència són complicats d'entendre, fins i tot per a aquells de camps més propers.

Comunicar i divulgar sempre m'ha agradat. Per això em vaig fer fa poc membre de l'Associació Catalana de Comunicació Científica.

A principis de 2007, entre l'IQC de la UdG i el grup de la Mariona Sodupe de la UAB, hem fundat el Grup de Comunicació Científica Digital Innociència.

Des de març de 2007 faig una col.laboració quinzenal al Diari de Girona: columna Setciències.

Fa poc he publicat un article a la Revista de Girona en què es descriu la recerca que es fa dins del Departament de Química de la Universitat de Girona.

Durant els darrers anys he intentat impulsar la divulgació de la química en la societat gironina, mitjançant diferents iniciatives del Departament de Química, per exemple:

A més, vaig impulsar el Doctorat Honoris Causa al Prof. Joan Bertran Rusca, Professor Emèrit de la UAB.

La millora de la imatge de la química entre els estudiants de secundària i entre la societat en general s'està fent mitjançant el projecte "LaQuimica.Net ", que té el seu propi web.

Hi ha dues iniciatives en què hi he participat activament:

L'any 2004 el diari El Punt va atorgar el Premi Gironí de l'Any en la categoria de Societat a l'Institut de Química Computacional. Vaig tenir l'honor de recollir el premi juntament amb en Miquel Solà, i de fer el discurs d'agraïment.